• Call: +31 6 30 88 24 23

Afvallen of overleven?

Aangezien meer dan de helft van onze bevolking tegenwoordig overgewicht heeft, ben je zeker niet de enige als je graag wat lichter of slanker zou willen zijn.

Het is alleen jammer dat het de meeste mensen zelden lukt om daadwerkelijk blijvend gewicht kwijt te raken.

Dit komt met name omdat we met z’n allen veel te weinig bewegen en daarbij in een dikmakende omgeving leven waarin we de godganse dag getriggerd worden om te eten.

Maar als jij iemand kent in je omgeving die het gelukt is af te vallen en daarna op gewicht te blijven, dan is hij of zij een uitzondering, niet de norm.

Er zijn inmiddels honderden diëten en afslankprogramma’s die dit probleem niet oplossen, maar eerder bijdragen aan grotere problemen, zoals een negatief zelfbeeld, een ongezonde relatie met voeding en het welbekende jojo-effect. #mykillerbody

Sommigen houden het wel een aantal maanden vol, maar de meesten vallen daarna toch weer terug of worden zelfs zwaarder als gevolg.

Dit is de reden dat wij geen korte coachtrajecten meer doen en geen 8 weken programma’s verkopen waarbij we snelle resultaten beloven.

Het verbaast ons eerlijk gezegd nog steeds, dat de meeste mensen totaal niet realiseren dat je meer dan een paar maanden nodig hebt om je leefstijl te veranderen.

Ze begrijpen wel dat er een leerproces of studie aan voorafgaat als je een rijbewijs of een diploma wilt halen, maar om één of andere reden snappen mensen niet dat dit ook geldt voor het veranderen van je gedrag.

Als je er namelijk jaren over gedaan hebt om jezelf allerlei dikmakende gewoonten aan te leren, dan ga je dit niet even in een paar maandjes ‘fixen’.

Dit is natuurlijk waardeloze marketing, maar wel de meest eerlijke en realistische boodschap.

Verandering heeft tijd nodig en ons lichaam (en onze omgeving!) verzet zich van alle kanten tegen gewichtsverlies.

Afvallen of overleven?

Succesvol afslanken is veel complexer dan wat mensen willen geloven.

Er is veel meer voor nodig dan een beetje gaan sporten en ‘gewoon wat minder eten’.

Ook onze genen, lichamelijke reacties en allerlei (negatieve) stressfactoren hebben hier allemaal invloed op.

Daarbij wordt overgewicht in onze maatschappij gestigmatiseerd en via allerlei media kanalen worden we dagelijks geconfronteerd met marketingboodschappen die ons ‘vertellen’ dat we allemaal slank moeten zijn.

Sommigen zijn hierdoor bijna hun hele leven op zoek naar (snelle) manieren om hun overtollige kilo’s kwijt te raken en bezig om hun ‘ideale gewicht’ te behalen.

We zullen niet verkondigen dat je overgewicht ‘normaal’ moet vinden, maar het is wel een feit dat de wereld ons het idee geeft dat er iets aan je mankeert als je ‘wat voller’ bent.

En dit is een enorme grote stressbron die nog veel ongezonder is en ten koste gaat van je vitaliteit en de kwaliteit van je leven.

De wil om af te vallen wordt dan letterlijk een lichamelijke en mentale staat van overleven.

Wij leren je hoe je hiermee om kunt gaan en beter voor jezelf kunt zorgen.

Ben jij je hele leven al bezig met afvallen of al jaren (tevergeefs) bezig met het behalen van jouw ‘droomlichaam’?

Dan is het misschien verstandig om het eens heel anders aan te pakken en hier iets aan te doen.

Hulp nodig?

Klink op de link hieronder voor meer informatie over onze coaching.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*