• Call: +31 6 30 88 24 23

Focus niet op je doel, maar op het proces

Wist jij dat ongeveer 70% van mensen die de loterij winnen binnen vijf jaar weer failliet is? Hoe komt dat?

Hier zijn uiteraard meerdere redenen voor, maar de belangrijkste reden is dit:

Ze kregen een resultaat zonder het proces!

Focus op het proces

Stel dat je graag meer energie wilt hebben en wilt werken aan een fit lichaam.

Je doet vervolgens een wens en, ja hoor, de volgende dag spring je fris en fruitig uit je bed met het lichaam van je dromen!

Maar naarmate de weken en maanden vorderen, merk je echter dat je steeds minder energie hebt en dat je langzaam zwaarder wordt en je kleren steeds strakker gaan zitten.

What the f…?

Het antwoord is simpel: Je hebt net zoals de loterijwinnaars het resultaat gekregen, zonder het bijbehorende proces. Het is een quick fix zonder het leren van de juiste vaardigheden.

De meeste loterijwinnaars hebben nooit geleerd om te sparen of te investeren en hoe je beter met geld om kan gaan en jij hebt niet (aan)geleerd wat ervoor nodig is om meer energie te krijgen en je gewicht vast te houden.

Ik ga eerst afvallen en daarna weer normaal doen.

Dit is ook de reden waarom zoveel mensen (>95%) weer terug vallen zodra ze hun gewenste gewicht hebben bereikt. Alles draait om het getal en het gewicht en het maakt dan niet uit hoe ze er komen.

Zie het als je rijbewijs ophalen zonder dat je leert autorijden. De kans is dan groot dat je je auto vroeg of laat om een boom heen vouwt.

Dit is waarom het proces veel belangrijker is dan het (eind)doel!

Het gaat niet om wat je graag zou willen, maar om wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk resultaten behaald en deze ook vast kunt houden. Dit is ook het paradoxale van doelen stellen:

Om je doel te bereiken, moet je al de persoon zijn die dit doel heeft bereikt.

Je krijgt niet eerst je diploma en gaat er daarna voor studeren. Nee, je moet eerst studeren om vervolgens je diploma te krijgen.

Het is goed om voor jezelf een doel te hebben, maar vervolgens moet je het los laten en je richten op het proces. Dit zorgt uiteindelijk voor een beter en een blijvend resultaat.

Just hold your vision, enjoy your journey and trust the process!

Wil jij echt blijvende resultaten halen? Klik dan hieronder voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*