• Call: +31 6 30 88 24 23

Food For Life

HERKEN JIJ DIT?

Ben je al jaren aan het diëten en val je steeds weer terug in je oude patronen?
Ben jij elke dag bezig met wat je wel en niet mag eten en heb jij een verstoorde relatie met voeding?
Of wil je graag overstappen op een plantaardiger dieet, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken en of je wel de juiste voeding binnenkrijgt?
Wij coachen jou bij het creëren van een gezonde ‘plant-based lifestyle’!

12 WEKEN ONLINE PROGRAMMA

 • 12 weken online coaching programma
 • Persoonlijke begeleiding en support
 • 24/7 direct contact met je coach
 • Iedere maand een 1-op-1 coaching sessie
 • Onbeperkt toegang tot onze online academy
 • 3 uitgebreide lesmodules met kennis en informatie
 • Toegang tot een besloten Facebook groep
 • 3 keer een live online Q&A
mark-almonds

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Dit coaching programma bestaat uit drie fases, waarbij we 12 weken lang aan de slag gaan met je voeding en je leefstijl.
We geven antwoord op al je vragen en evalueren regelmatig om er voor te zorgen dat je vooruit gaat en gemotiveerd blijft.
We gebruiken hierbij -wetenschappelijk onderbouwde- coaching technieken in gedragsverandering en mindset die we combineren met onze ervaringen uit de praktijk.

FASE 1: ONDERZOEKEN

In deze eerste vier weken gaat het over bewustwording van je gedrag.
Je onderzoekt je patronen en je gedachten en leert hoe je hier beter mee om kunt gaan.
Ook gaan je aan de slag met een aantal belangrijke leefstijlfactoren, zoals; slaap, rust en ontspanning en onderzoek je wat voor jou momenteel de grootste stressoorzaken in je leven zijn.

FASE 2: VERANDEREN

In de weken die daarop volgen ga je aan de slag met je gewoonten en je patronen en hoe je deze kunt doorbreken en je nieuwe kennis uit de eerste module kunt gaan toepassen.
Je leert welke omgevingsfactoren de meeste invloed hebben op jouw gedrag en hoe kun je hierin de ‘juiste’ keuzes kunt blijven maken.
Daarbij leer je hoe je meer plantaardig kunt gaan eten en hoe je een overstap kunt maken naar een gezondere -plantaardige- leefstijl.
Ook ga je experimenteren welke manier van eten het beste bij je past en hoe je meer flexibiliteit inbouwt in je dagelijkse/drukke leven.

FASE 3: ZELFSTANDIG WORDEN

Wil je graag iets afvallen? Of meer spieren opbouwen? Of ben je een fanatiek sport(st)er die nog beter wil presteren.?
In deze laatste fase leer je alles wat je nodig hebt om zelfstandig te kunnen werken aan je gezondheid en jouw persoonlijke doel.
Niet omdat je niet tevreden bent met waar je nu staat, maar vooral omdat je graag nieuwe vaardigheden wilt aanleren en meer wilt leren over plantaardige voeding en het optimaliseren van je prestaties.

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn Mark en Leon, vitaliteitscoach en ‘plant-aardige’ specialisten!
In deze ambitieuze en snel veranderende wereld waarin een gebrek aan zingeving, slaapproblemen, overmatige stress en burn-out klachten steeds vaker voorkomen, is het onze missie om mensen te leren hoe ze hiermee om kunnen gaan en te helpen om meer uit hun leven te halen.
Wij hebben daarbij een passie voor plantaardige voeding en het creëren van een gezonde ‘plant-based lifestyle’, die bijdraagt aan een duurzamere wereld met meer respect voor onze planeet.

Over Mark en Leon

Mark Schadenberg en Leon Nan zijn personal coaches met een passie voor persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en plantaardig eten.
Ze geven workshops en trainingen over deze thema’s en schrijven artikelen voor verschillende (online) magazines en geven advies aan bedrijven en ondernemers.
Samen delen ze met veel plezier en enthousiasme hun jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op gebied van plantaardige voeding en vitaliteit.
Dit doen ze via social media en andere bekende platformen en door middel van hun eigen (online) programma’s, lezingen en events.
“Het is onze missie om zoveel mensen hierbij te coachen en te helpen bij het creëren van een gezonde en duurzame leefstijl.”
“Eat more plants and improve your life!”
😉

DOE JIJ MET ONS MEE?

 • 3 maanden programma met persoonlijke begeleiding
 • 24/7 direct contact met je coach
 • Iedere maand een 1-op-1 coaching sessie
 • Onbeperkt toegang tot onze online academy
 • 3 uitgebreide lesmodules met kennis en informatie
 • Toegang tot een besloten Facebook groep
 • 3 keer een live online Q&A

wat anderen zeggen

OVER ONZE COACHING

“Mark en Leon zijn gericht op het totaal plaatje. Zo hielpen zij mij ook om een duurzame leefstijlverandering te maken. Dit betekent onder andere beter slapen, reduceren van stress en zelfreflectie.

Je krijgt persoonlijk advies, geen one-size-fits-all. Ze denken met je mee en motiveren je om ervoor te zorgen dat je resultaten haalt. Als je coaching nodig hebt dan raad ik YPBC zeker aan!”

– Samirah Belt

“Op het moment dat ik Your Plant-Based Coach ontdekte, at ik al bijna één jaar plantaardig, had ik overgewicht en was ik behoorlijk futloos. Met veel koffie kwam ik mijn dagen door. Sporten/bewegen daar deed ik niet aan en ik sliep al heel lang slecht. En wat ik niet door had en pas tijdens mijn coachingstraject ontdekte: Ik had te veel stress.

Leon heeft me laten inzien dat dingen in mijn leven ook anders kunnen, zodat er minder stress is. En met dit besef kon ik aan het werk. Het is niet altijd gemakkelijk, maar ik krijg er heel veel voor terug. Ik voel me zo veel beter dan een aantal maanden geleden.

De weegschaal geeft inmiddels 19 kilo minder aan en mijn bloedwaarden zijn gigantisch verbetert door een combinatie van een gezonder eetpatroon, meer beweging en minder stress.

De persoonlijke benadering sprak mij het meeste aan en het is fijn dat je 24/7 je vragen kunt stellen. Ik ben ontzettend blij met de kilo’s die ik kwijt ben, ik kon echt iets met de tips en tricks die ik van Leon kreeg. Maar ik vind het toch een totaalplaatje:

Het één kan niet zonder het ander. Ik ben echt met alles tevreden!”

– Ellen Smeijer

“Eind april ontmoette ik Mark op een zeiltocht op de Waddenzee van “By The Ocean We Unite. Na die tijd hielden we contact en zo’n 6 weken geleden spraken wel elkaar in Amsterdam.

Daar vertelden hij wat ‘plant-based’ is en wat het met je CO2 Footprint doet en met je lichaam kan doen.

Als enorme carnivoor was dit wel even schakelen (“wil ik dit wel?”), maar met de “Tallisker Whiskey Atlantic Challenge” (een non-stop roei wedstrijd op de Atlantische Ocean) in mijn achterhoofd werd het steeds duidelijker.

In deze challenge wordt discipline, commitment en strijd verwacht, in zowel de wedstrijd als de voorbereiding, en voor mij is dit een belangrijke drijfveer geweest om dit project ‘plant-based ‘aan te gaan pakken en  samen met Mark te kijken hoe ik dit komende 2,5 jaar vol houd.

Ik ben nu vier maanden gestopt met het eten van alle dierlijke producten en ik kan zeggen dat het erg goed gaat. Ik ben nu zo’n 10 kilo lichter en ook mijn rusthartslag is met 10 slagen naar beneden gegaan. Be stronger than your own excuse!”

– Aiden Scherpbier

“Door hulp te vragen en te accepteren kwam ik bij Leon en daarmee ook bij YPBC terecht. Tijdens vele gesprekken zijn we stap voor stap mijn patronen en niet helpende gedachtes in kaart gaan brengen.

Het luisterend oor van Leon, zijn vooral praktische tips, maar ook kritische blik en gelukkig een gevoel voor humor, hebben geleid tot grote veranderingen.

Inmiddels ben ik 30 kilo lichter, maar dat is (wat mij betreft) niet mijn grootste prestatie. Nee, het grootste resultaat van het coachingstraject is dat ik eindelijk voor mezelf zorg, maar bovenal van mezelf hou.”

– Marijke de Jong

“Heel fijn en deskundig contact met Mark die mij heeft laten inzien dat je een slank lijf niet afdwingt door minimaal te eten en maximaal te sporten.

Ik heb meer inzicht gekregen in mijn stressoren (en redenen om niet af te vallen) en ook heb ik meer aandacht besteed aan ontspanning en slaap.

Hoewel ik nu qua eten en bewegen niet streng kan/wil zijn i.v.m. een zwangerschap, heb ik wel beter inzicht in mijn voeding, slaap en heb ik meer oog voor ontstressen en ‘liever voor mezelf zijn’.

Ik heb nu meer oog voor ontspanning, voldoende slaap en het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen, ondanks regelmatig sporten en een plantaardig dieet.

Ik beveel de coaching van Mark van harte aan!”

– Yvonne van den Berg

“Gedurende mijn 6 maanden coaching hebben we mijn complete levensstijl aangepast.

Ik voel me tegenwoordig fit, uitgerust en heb meer vertrouwen in hoe ik eruit zie qua lichaam  en postuur.

In het begin was ik wel een beetje sceptisch over de aanpak van dit hele programma en hoe het ging lopen. Geen face-to-face, maar alles online. Mijn doel was immers 15 kg afvallen voor mijn bruiloft en daar had ik maar 9 maanden de tijd voor.

Maar ik vertrouwde op Mark dat de manier van aanpak wel ging werken.

We begonnen met het verminderen van koffie drinken, waarvan ik in eerste instantie het idee had: “Hoezo”? Maar al snel werd mij duidelijk dat dit daadwerkelijk resultaat had op mijn slaapgedrag en op het uitgerust wakker worden. Zo groeide mijn vertrouwen in een goede aanpak.

Het contact met Mark mijn coach liep ook prima, het was veel via de app of via de mail en echt contact via Skype/video hebben we niet gedaan.

Mark stuurde me voedingsschema’s door en ik voorzag hem weer van informatie over mijn gewicht, mijn lichaamsmaten, etc. en over hoe ik in mijn vel zat.

Ik zou het ook wel prettig hebben gevonden om een keer face-to-face te zitten, maar qua afstand was dit helaas niet te doen.

Verder vond ik het fijn dat ik alles op mijn eigen tempo en mijn eigen tijd kon indelen. Niet die hijgende coach tijdens het sporten in je nek. En omdat ik het straks ook zelf moet gaan doen, is dit een goede aanpak, want uiteindelijk doe je het zelf.

Wat ik het meest waardevol vind aan dit mijn coaching traject, is dat ik er schitterend uit zag op mijn trouwdag. Mijn trouwpak is helemaal nieuw samengesteld, omdat ik 3 confectiematen naar beneden ben gegaan.

Ik ben 17,5 kg afgevallen en ik moet zeggen dat ik versteld stond van het resultaat en enorm tevreden ben over hoe ik het bereikt heb.

Hopelijk ga ik dit nog lang volhouden en mijn volgende doel halen, want die heb ik al gesteld voor mezelf. Ik wil Mark en het hele team van YPBC ontzettend bedanken voor hun inzet en hulp!”

– Rene Heijboer

VEELGESTELDE VRAGEN

Dit online coaching programma is voor iedereen die meer wilt weten van plantaardige voeding en écht aan de slag wilt gaan om zijn leefstijl en zijn (relatie met) voeding te verbeteren.

Ben jij al jaren aan het diëten en val je steeds weer terug in je oude patronen? Ben jij elke dag bezig met wat je wel en niet mag eten en heb jij een vervelende relatie met voeding?

Of wil je graag overstappen op een plantaardiger dieet, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken en of je wel de juiste voeding binnenkrijgt?

Dan is dit programma voor jou!

Alle mensen die door ons gecoacht worden en meedoen aan onze programma’s behalen ontzettend mooie en indrukwekkende resultaten.

Deze resultaten zijn echter altijd verschillend en (in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd) nooit te garanderen.We kunnen nu eenmaal niet voorspelen wat er op ons pad komt en wat er in ons leven gebeurd.

Wij zullen daarom nooit valse beloftes doen of claims maken die we niet waar kunnen maken. Maar uiteraard gaan we er wel alles aan doen om je te helpen en er voor te zorgen dat jij goede en blijvende resultaten behaalt!

Tijdens een online programma of coachingstraject kun je gebruik maken van onze mobiele app en krijg je toegang tot onze YPBC Community.

Hier kun je je voortgang bijhouden en gebruik maken van al onze trainingsschema’s.

Je wordt daarbij ook lid van een besloten Facebook groep om je vooruitgang te delen, vragen te stellen en (als je dat wilt) ervaringen te delen met andere deelnemers.

Wanneer je mee doet aan het online programma dan krijg je ook toegang tot Your Plant-Based Academy.

Hier heb je toegang tot verschillende modules met lessen en opdrachten en heb je 24/7 contact met je coach voor al je vragen en feedback.

Een coachingsgesprek kun je helemaal zelf inplannen in onze agenda op een tijd die voor jou het beste uitkomt. Dit kan een telefonisch gesprek zijn of een online videogesprek via Skype of Whatsapp.

Een plant-based lifestyle is een leefstijl waarbij dierlijke ingrediënten (zoveel mogelijk) worden vermeden.

Daarbij eet je ook zeer weinig bewerkte producten, oliën, witte bloem en witte geraffineerde suikers.

Op een whole-food plant-based dieet eet je voornamelijk onbewerkte voeding in de meest natuurlijke staat zoals: groenten, fruit, bonen, peulvruchten en volle granen en in plaats van olie, eet je liever noten en zaden.

Een eetpatroon dat de nadruk legt op plantaardige voeding is ontzettend goed voor je en heeft een hele lijst aan gezonde voordelen.

Uiteraard spelen ook andere leefstijlfactoren, zoals slaap, beweging en het verminderen van stress spelen een hele belangrijke rol, maar mensen die grotendeels plantaardig eten zijn over het algemeen slanker en hebben minder risico op allerlei ziekten en aandoeningen.

Daarbij is een plantaardig voedingspatroon minder belastend voor het milieu en veel duurzamer vanwege de negatieve impact die de grootschalige vlees- en zuivelindustrie heeft op onze planeet.

Wanneer je wilt overstappen naar een 100% plantaardig dieet, dan zijn er een aantal veelvoorkomende voedingsmiddelen die je weg laat. Dit zijn: eieren, vlees, vis, zuivelproducten en honing (verschilt per persoon).

Deze producten vervang je vervolgens door plantaardige alternatieven. Vlees en vis kun je vervangen door peulvruchten (linzen, bonen, kikkererwten) of soja (tofu, tempé) en zuivel door sojamelk, amandelmelk of een ander plantaardig alternatief.

Uiteraard gaan we hier dieper op in en uitgebreid mee aan de slag tijdens het programma!

#representtheplant

TIME FOR CHANGE

Plantaardig eten is beter voor onze planeet, goed voor je gezondheid en je kunt er geweldige (sport-) prestaties mee behalen.
Veel mensen zijn echter nog steeds in de veronderstelling dat je mega veel eiwitten moet eten, en dat we vlees, vis en andere dierlijke producten nodig hebben om goed te kunnen presteren.
Wij willen anderen inspireren en laten zien dat het ook anders kan:
“It’s time to change the game!”

MEDE BEKEND VAN