Plantaardig eten: een gezonde leefstijl | Your Plant-Based Coach

Plantaardig eten


DE VOORDELEN VAN

PLANTAARDIG ETEN

Plantaardig eten is beter voor onze planeet, goed voor je gezondheid en je kunt er geweldige (sport-)prestaties mee behalen.

Veel mensen zijn echter nog steeds in de veronderstelling dat je mega veel eiwitten moet eten en dat we vlees, vis en andere dierlijke producten nodig hebben om goed te kunnen presteren.

Wij willen anderen inspireren en laten zien dat het ook anders kan:

“It’s time to change the game!”

WAT IS EEN

PLANTAARDIGE LEEFSTIJL?

Bij een plantaardige leefstijl worden dierlijke ingrediënten zoveel mogelijk vermeden. Dit geldt ook voor bewerkte producten, oliën, witte bloem en witte geraffineerde suikers.

In plaats daarvan bestaat het eetpatroon voornamelijk uit onbewerkte voeding in de meest natuurlijk staat, zoals groenten, fruit, bonen, peulvruchten, volle granen, noten en zaden.

Met een plantaardige leefstijl heb je niet alleen minder kans op overgewicht, ziekten en aandoeningen, het is ook duurzaam en minder belastend voor het milieu.

MEER DAN EEN

PLANTAARDIG DIEET

In het online programma van Your Plant-Based Coach staan plantaardige voeding en gezondheid centraal.

Tijdens dit doorlopende coachingstraject van minimaal 4 maanden leer je hoe je daadwerkelijk een verandering in je leefstijl teweegbrengt.

Maar overstappen op een plantaardige leefstijl is uiteraard niet de enige oplossing voor jouw probleem of uitdaging.

Een gezond leven heeft ook te maken met het managen van je stress, slaap, ontspanning en voldoende beweging.

Daarom gaan we ook aan de slag met je mindset en alle factoren in je omgeving die hier invloed op hebben.

PLANT-BASED

VOEDING EN LEEFSTIJL

  • Online coachingsprogramma voor het veranderen van je leefstijl en het verbeteren van je gezondheid.
  • Persoonlijke begeleiding en support bij het behalen van je gezondheid- / fitness doelen.
  • Onbeperkt toegang tot de YPBC Community en de Your Plant-Based Academy.
  • Artikelen en informatie over voeding, slaap, beweging, stress, mindset en gedrag.
  • Wekelijks contact met jouw persoonlijke coach.

VERANDER JE LEEFSTIJL

VOEDEN OM TE LEVEN

Je leert meer over plantaardige voeding, maar ook bewust te worden van je eigen gedrag, gewoonten en patronen.

Want pas als je daar bewust van bent, ben je in staat om je leefstijl te veranderen.

We plannen daarbij regelmatig evaluaties, zodat je gemotiveerd blijft en je vooruitgang maakt.

We delen het programma op in drie fasen:

FASE 1: VERKENNEN

De eerste weken staan in het teken van bewustwording van je gedrag.
Je onderzoekt je patronen en gedachten en leert hoe je hier beter mee om kunt gaan.
Ook ga je aan de slag met een aantal belangrijke leefstijlfactoren, zoals slaap, rust en ontspanning en je onderzoekt wat de grootste stressoorzaken in je leven zijn.

FASE 2: VERANDEREN

In de weken die daarop volgen staan je gewoonten en patronen en hoe je die kunt doorbreken centraal. Ook kijk je naar omgevingsfactoren die invloed hebben op jouw gedrag.
We delen onze kennis over plantaardig eten en je leert hoe je kunt overstappen naar een gezondere, plantaardige leefstijl die bij jou past en hoe je meer flexibiliteit inbouwt in het drukke dagelijkse leven.

FASE 3: VOLHOUDEN

Het doel van dit coachingsprogramma is niet om jou te vertellen wat je wel en niet moet doen, maar om je bewust te laten worden van jouw eigen leefstijl en gedrag.
Het is de bedoeling dat je met behulp van onze kennis en begeleiding zelf leert welke keuzes je moet maken en hoe je balans creëert in het leven.
In de laatste fase focussen we daarom op het volhouden en hoe je zelfstandig kunt blijven werken aan je gezondheid en je persoonlijke (fitness-) doelen!

Interesse in onze coaching?
Doe de INTAKE en plan een GRATIS coaching call!

WAT ANDEREN ZEGGEN

OVER ONZE COACHING

Ik was een enorme carnivoor, maar ik ben nu vier maanden gestopt met het eten van alle dierlijke producten en het gaat erg goed. Ik ben zo’n 10 kilo lichter en ook mijn rusthartslag is met 10 slagen naar beneden gegaan.

Aiden Scherpbier

Gedurende mijn 6 maanden coaching hebben we mijn complete levensstijl aangepast en ben ik 18 kilo afgevallen voor mijn trouwdag. Ik voel me nu ook fitter, gezonder en ik ben vooral blij met mezelf als ik nu in de spiegel kijk.

Rene Heijboer

Wat ik niet door had en pas tijdens mijn coachingstraject ontdekte: ik had te veel stress. Leon heeft me laten inzien dat dingen in mijn leven ook anders kunnen, zodat er minder stress is. Ik ben inmiddels 19 kilo lichter, slaap veel beter en ook mijn bloedwaarden zijn gigantisch verbeterd.

VEELGESTELDE VRAGEN

Een eetpatroon dat de nadruk legt op meer plantaardige voeding is ontzettend goed voor je en heeft een hele lijst aan gezonde voordelen.

Uiteraard spelen andere leefstijlfactoren, zoals roken, alcohol, slaap, beweging en veel stress ook een hele belangrijke rol, maar mensen die grotendeels plantaardig eten zijn vaak slanker en hebben minder risico op allerlei ziekten en aandoeningen.

Daarbij is een plantaardig voedingspatroon veel minder belastend voor het milieu en veel duurzamer vanwege de negatieve impact die de grootschalige vlees- en zuivelindustrie heeft op onze planeet.

Een eetpatroon dat de nadruk legt op meer plantaardige voeding is ontzettend goed voor je en heeft een hele lijst aan gezonde voordelen.

Uiteraard spelen andere leefstijlfactoren, zoals roken, alcohol, slaap, beweging en veel stress ook een hele belangrijke rol, maar mensen die grotendeels plantaardig eten zijn vaak slanker en hebben minder risico op allerlei ziekten en aandoeningen.

Daarbij is een plantaardig voedingspatroon veel minder belastend voor het milieu en veel duurzamer vanwege de negatieve impact die de grootschalige vlees- en zuivelindustrie heeft op onze planeet.

Veel van onze cliënten hebben al een overstap gemaakt naar een vegetarisch/veganistisch voedingspatroon of willen graag meer plantaardig eten.

Maar we zullen je nooit ergens toe verplichten en het is voor je gezondheid ook niet noodzakelijk om helemaal 100% plant-based te gaan.

Bovendien is het veranderen van je eetgewoonten geen eenvoudige opgave en kan het juist een hoop extra stress veroorzaken, waardoor mensen sneller terugvallen in hun oude voedingspatroon.

We adviseren daarom altijd om leefstijlveranderingen geleidelijk te doen om een terugval te voorkomen.

Doe waar jij je het meest prettig bij voelt om het voor jou gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je het daadwerkelijk kunt volhouden.

Wanneer je wilt overstappen op een plantaardig dieet, dan zijn er een aantal veelvoorkomende voedingsmiddelen die je weg laat, zoals: eieren, vlees, vis, zuivelproducten en honing (verschilt per persoon).

Deze producten vervang je vervolgens door plantaardige alternatieven. Vlees en vis kun je vervangen door peulvruchten (linzen, bonen, kikkererwten) of soja (tofu, tempé) en zuivel door sojamelk, amandelmelk of een ander plantaardig alternatief.

Meer weten? Volg onze gratis cursus: ‘Overstappen op Plant-Based’

Dit online coachingsprogramma is voor iedereen die meer wilt weten over plantaardige voeding en écht aan de slag wilt gaan met zijn leefstijl- of fitnessdoelen om zijn gezondheid en zijn (relatie met) voeding te verbeteren.

Ben jij al jaren aan het diëten en val je steeds weer terug in je oude patronen? Ben jij elke dag bezig met wat je wel en niet mag eten en heb jij een vervelende relatie met voeding?

Of wil je meer weten over plant-based voeding en graag overstappen op naar een plantaardig(er) dieet? Dan is dit programma voor jou!

Dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en hoe vitaal je bent. Want wanneer je chronisch slecht slaapt, veel stress ervaart of ergens vastloopt in je leven, dan is een leefstijltraject of een gezondheidsdoel op dit moment niet de beste keuze voor je.

Heb je twijfels? Neem dan contact met ons op, zodat we samen met jou kunnen inventariseren of je in aanmerking komt voor dit programma of een ander coachingstraject dat beter bij je past.

Absoluut. Online coaching kan je zelfs véél meer opleveren, omdat er geen sprake is van af te stemmen agenda’s, reistijd, of een vaste locatie en je altijd toegang hebt tot jouw persoonlijke coach.

Een coachingsgesprek kun je helemaal zelf inplannen in de agenda van je coach, op een tijd die voor jou het beste uitkomt. Dit kan een telefonisch gesprek zijn of een online videogesprek via Skype of WhatsApp.

Dit verschilt en is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke coachingstraject en de beschikbaarheid van je coach.

Wanneer je meedoet aan het online programma dan krijg je ook toegang tot onze online academy. Hier heb je toegang tot verschillende artikelen en opdrachten en heb je 24/7 contact met je coach voor al je vragen en feedback.

Tijdens een coachingstraject kun je ook gebruik maken van onze mobiele app en krijg je toegang tot onze YPBC Community. Hier kun je (indien afgesproken met je coach) je voortgang bijhouden en gebruik maken van al onze trainingsschema’s en (als je dit wilt) ervaringen delen met andere deelnemers.

De totale duur van een coachingstraject heb je helemaal zelf in de hand. We hebben mensen die na een aantal maanden stoppen met hun traject, maar ook veel cliënten die al meer dan een jaar door ons gecoacht worden.

In de praktijk is gebleken dat de meeste mensen minimaal 6 tot 12 maanden nodig hebben om écht blijvende veranderingen aan te brengen in hun leven.

Verandering is lastig en duurt vaak langer dan je denkt. Dit programma duurt daarom minimaal 4 maanden. Daarna kun je het maandelijks opzeggen als je dat wilt.

Nee, dit is niet mogelijk.

Bij YPBC gaan we voor duurzame resultaten en blijvende veranderingen en geloven we niet in snelle oplossingen van een paar weken of een quick fix voor je -jarenlange- probleem.

Mocht je, om welke reden dan ook, toch ergens op vastlopen tijdens het traject, dan kun je dit uiteraard altijd aangeven en met ons bespreken.

Betalingen gaan altijd via een automatisch incasso. Deze SEPA-machtiging kan worden voldaan via iDeal of PayPal.

Na het afronden van je eerste betaling ontvang je een uitgebreide vragenlijst om in te vullen en kun je vervolgens zelf je eerste coachingsgesprek inplannen in onze agenda.

Direct! Je hoeft echt aan niemand anders toestemming te vragen of te wachten of dat ene ‘juiste moment’. Bovendien is er altijd wel iets in je leven waarom het ‘nu even niet uitkomt’.

Verandering en nieuwe dingen aanleren kost altijd energie en tijd.

Wij helpen je om vol te houden en coachen je hierbij om een goede balans te vinden en plezier te hebben tijdens dit proces.

Ben jij écht toe aan verandering en een nieuwe uitdaging in je leven? Dan is NU de allerbeste tijd om te beginnen!

Veel mensen die door ons gecoacht worden behalen indrukwekkende resultaten. Maar dit is per persoon verschillend en helaas, in tegenstelling tot wat veel coaches tegenwoordig beloven, niet te garanderen.

We zijn trots op onze kennis en kwaliteit, maar we hebben geen invloed op factoren van buitenaf en kunnen nooit voorspellen wat er allemaal op ons pad komt en in ons leven gebeurt.

Hier willen we open en eerlijk in zijn. Mensen zijn namelijk ontzettend complex en veel meer dan een machine waar je informatie in stopt en waar voorspelbare resultaten uitkomen.

Het veranderen van je gedrag en dit daadwerkelijk volhouden is een kunst en een wetenschap waar veel factoren bij komen kijken.

We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk wetenschappelijke onderbouwing te vinden voor de kennis die we delen, maar zelfs de allerbeste wetenschap en theoretische kennis is geen garantie voor ‘succes’.

We doen daarom nooit beloftes die we niet waar kunnen maken.

Wat we echter wél kunnen garanderen, is dat je hoe dan ook jezelf beter leert kennen, waardevolle inzichten zal krijgen en nieuwe vaardigheden leert waar je de rest van je leven iets aan hebt!

Je kan ons altijd bereiken via het contactformulier of een mail sturen naar info@yourplantbasedcoach.com.

BEKEND VAN

IN DE MEDIA