• Call: +31 6 30 88 24 23

Leon Nan

Vitaliteitscoach, Personal Trainer, Plant-Based Coach, Minimalist
 • Leeftijd
  40
 • Ervaring
  9 Jaar
 • Specialisatie
  Vitaliteit, stress en plantaardig eten

Contact

Skills

Burn-out coach 100%
Stressmanagement 100%
Plantaardig voedingsadvies 100%
Gewichtsverlies 100%
Fitness 100%

Ik ben ooit afgestudeerd als systeembeheerder (HBO-informatica), maar na een korte carrière in de IT branche ben ik bijna tien jaar lang de wereld rond gaan reizen en ben ik met name werkzaam geweest als ondernemer in de horeca in binnen- en buitenland (Benelux, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland).

In mijn jongere jaren heb ik altijd aan sport gedaan, maar heb dit vanwege mijn werk en het vele reizen een (te) lange tijd losgelaten, wat mijn gezondheid en fitheid niet ten goede kwam.

Het was dus tijd voor verandering.

In 2004 heb ik daarom het sporten weer opgepakt en mijn voedingspatroon veranderd en ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in (sport-) voeding en beweging.

Dit heeft ertoe geleid dat ik mezelf ben gaan scholen op het gebied van sport en voeding en uiteindelijk heb ik in 2012 een overstap gemaakt naar de fitness- en lifestyle branche om mensen persoonlijk te begeleiden en te coachen op het gebied van gezondheid en vitaliteit.

De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in plantaardige voeding en meer verdiept in (neuro-)psychologie, om mensen beter te kunnen coachen op het gebied van gedragsverandering, burn-out klachten en stress.

Zoals de meeste mensen ben ik opgegroeid met aardappelen, groenten en vlees maar inmiddels heb ik een grote passie ontwikkelt voor plantaardige voeding.

De reden hiervoor is dat ik tijdens een trainingskamp in Thailand (in 2004) samenwoonde met een Canadese jongen die veganist was. Hij haalde mij over om net als hem plantaardig te eten en te ervaren hoe het is om te trainen en te eten als een plant-based atleet.

Dit leverde mij zulke goede resultaten op en beviel mij (tot mijn verbazing) zo goed, dat ik vanaf dat moment geen vlees meer heb gegeten. In de maanden die volgenden at ik soms nog wel wat vis en eieren, maar ook deze producten verdwenen langzaam uit mijn voedingspatroon.

Inmiddels ben ik alweer bijna vijftien jaar vegetariër en na het kijken van de aangrijpende documentaire Earthlings heb ik vijf jaar geleden helemaal de overstap gemaakt naar een volwaardig plantaardig dieet.

Niet alleen voor mijn gezondheid, maar ook om zo een bedrage te leveren aan minder dierenleed en een gezondere planeet!

Mensen onderschatten nog steeds wat de juiste voeding en een andere leefstijl kan doen voor je gezondheid. Ik heb al vele mensen mogen helpen, maar het mooiste voorbeeld is nog steeds mijn eigen vader die ik heb geholpen bij het aanpassen van zijn voeding na zijn hartaanval en bypass operatie.

Van een veel te hoge bloeddruk en hoog cholesterol, naar een gezondere leefstijl zonder extra medicatie. Dat is de kracht van plantaardige voeding en daarom wil ik zo veel mogelijk mensen inspireren om meer plantaardig te gaan eten.

Verder ben ik mij, na de zelfdoding van een goede vriend die al heel lang kampte met depressie, helemaal gaan verdiepen in psychologie en vitaliteit.

Het is mijn ‘missie’ om mensen te inspireren en te leren hoe je dichterbij jezelf kan komen en lichter kan leven met minder stress en minder ‘shit’.  🙂

Chili met tofugehakt en bonen

“If music be the food of love, play on.” – William Shakespeare

 • Vitaliteitscoach – Chivo – Kennisinstituut vitaliteit & leefstijl
 • Clinical Psychology  – The University of Queensland (online)
 • Developmental Psychology  – The University of Queensland (online)
 • VIP Health & Nutrition
 • Elite Sports Nutrition (plant-based)
 • Plant-Based Nutrition (I.O) – E-Cornell University
 • BGN Gewichtsconsulent
 • BGN Sportvoeding
 • AALO Fitness Trainer
 • FunXtion Trainer (Cross & Kettlebell)

NEEM DIRECT CONTACT OP MET MIJ