• Call: +31 6 30 88 24 23

Mark Schadenberg

Vitaliteitscoach, Personal Trainer, Influencer, Model, Spreker
 • Leeftijd
  31
 • Ervaring
  6 Years
 • Specialisatie
  Stress en vitaliteit

Contact

Skills

Online Coaching 100%
Stressmanagement 100%
Voedingsadvies 100%
Gewichtsverlies 100%
Fitness 100%

Mijn naam is Mark Schadenberg. Ik ben momenteel 31 jaar oud en woonachtig in Amsterdam.

Afgelopen december heb ik na 13,5 jaar ontslag genomen bij defensie waar ik mijn carrière in 2004 als Soldaat Geneeskundig Verzorger ben begonnen. In de jaren daarna ben ik doorgestroomd naar Algemeen Militair Verpleegkundige en parachutist bij de Luchtmobiele Brigade en in 2012 maakte ik mijn laatste overstap naar de Koninklijke Luchtmacht om Flight Nurse te worden.

In totaal ben ik vijf keer op uitzending geweest: drie keer naar Afghanistan, één keer naar de Oekraïne (MH-17) en één keer naar Koeweit. Na mijn eerste uitzending merkte ik dat ik geregeld afleiding zocht binnen de krachtsport- en voedingswereld. Dit was mijn manier om meer controle te hebben over de gebeurtenissen en de dingen die ik daar meemaakte.

Omdat hier tijdens mijn opleidingen weinig aandacht aan werd besteed en ik er nog niet veel over wist, ben ik me hierin meer gaan verdiepen en gaan studeren. Dit deed ik in eerste instantie om mezelf beter te kunnen trainen, maar als snel hielp ik collega’s en andere mensen in mijn omgeving met vragen over sport en voeding.

In 2014 heb ik samen met Leon een aantal opleidingen gevolgd bij Chivo, een kennisinstituut op het gebied van vitaliteit & leefstijl. Tijdens deze opleiding merkten we dat we een goede klik hadden en kwam ik steeds meer in aanraking met een plantaardige lifestyle.

Echter was dit voor mij op dat moment heel erg lastig te realiseren vanwege mijn baan bij defensie.

Waarom ik uiteindelijk gestopt ben bij defensie? Niet omdat ik defensie niet meer leuk vond, maar omdat ik merkte dat ik meer mensen buiten defensie kon helpen op het gebied van sport en voeding.

Ik kijk zeker met een goed gevoel terug naar mijn tijd als beroepsmilitair, maar nu is het tijd om verder te groeien en mijn passie achter na te gaan.

In 2017 ben ik acht maanden bezig geweest met het voorbereiden voor een fitnesswedstrijd. Hierbij at ik gemiddeld een kilo kip, zes eieren, meerdere bakken kwark en drie whey shakes per dat. Dit klinkt voor de fanatieke bodybuilder als een droom, maar ik merkte al snel dat ik hier steeds meer moeite mee had.

Uiteindelijk daalde ook mijn plezier rondom eten en kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten, zoals een slechtere huid, darmklachten, ontstekingen en steeds meer blessures.

Na mijn wedstrijd had ik ook veel last van de drang om te snoepen en een constant hongergevoel. Omdat ik ergens  gelezen had dat een plantaardig dieet mij hiervan af zou kunnen helpen, besloot ik om een overstap te maken.

Ik werd hierdoor steeds nieuwsgieriger en begon ook meer en meer te lezen over de gezondheidsvoordelen die veel mensen ervaren bij de overstap naar een plantaardig dieet. Dit maakte mij als medisch man enorm enthousiast om me hier verder in te verdiepen.

Begin december 2017 vroeg ik Leon om mij hierbij te begeleiden. Door dit traject ontdekten we dat we dezelfde visie hebben op het gebied van voeding en vitaliteit en was het een logische stap om onze krachten te gaan bundelen.

Op deze manier is uiteindelijk Your Plant-Based Coach tot stand gekomen: Een online platform waarmee we mensen persoonlijk kunnen inspireren en coachen naar een gezonde en plantaardige leefstijl!

Boekweit pannenkoeken met vers fruit en maple syrup! 🙂

“First they laugh, then they follow!”

 • Vitaliteitscoach
 • Elite Sports Nutrition (plant-based)
 • Plant-Based Nutrition (I.O) – E-Cornell University
 • AALO Personal Trainer
 • CrossFit Trainer Level 2
 • NASM – Specialisaties: MMA, Golf, Vrouwen
 • Docent: Fitness & Personal Trainer
 • Ervaring Personal Trainer: Nederland, Sint-Maarten, Ibiza, Thailand en missiegebieden

NEEM DIRECT CONTACT OP MET MIJ