VEEL GESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen

Hieronder kun je lezen wat je kunt verwachten tijdens een online coachingstraject en beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen die we krijgen over onze online programma’s.

In onze 1-op-1 coaching en online programma’s coachen we iedereen die meer uit zijn of haar leven wilt halen, z’n leefstijl wilt verbeteren, of moeite heeft met slapen en kampt met gezondheidsklachten als gevolg van overmatige stress.

Met onze coaching leer je om de juiste doelen te stellen en wat voor jou werkt op het gebied van slaap, stress, beweging, voeding en persoonlijke vitaliteit.

We geven jou opdrachten, kennis en praktische tips om betere keuzes te maken, meer ruimte voor jezelf te creëren en prioriteiten te stellen, en we ondersteunen je hierbij zo vaak en zo lang als jij dat nodig hebt.

Ook evalueren regelmatig om ervoor te zorgen dat je vooruit gaat, gemotiveerd blijft en goede resultaten behaald.

Dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en hoe vitaal je bent. Want wanneer je chronisch slecht slaapt, veel stress ervaart of ergens vastloopt in je leven, dan is een leefstijltraject of een gezondheidsdoel op dit moment niet de beste keuze voor je.

En als bij de start blijkt dat er sprake lijkt te zijn van een medische oorzaak of een sterke invloed van medische of psychiatrische factoren, dan zullen wij je altijd eerst doorverwijzen naar een arts of specialist.

Heb je twijfels? Neem contact met ons op, zodat we samen met jou kunnen inventariseren of je in aanmerking komt voor onze coaching en wat het beste bij je past.

Op basis van ons uitgebreide intakeformulier volgt een intakegesprek en zullen we een coach toewijzen die past bij jouw persoonlijke situatie.

Maar mocht je, om wat voor reden dan ook, een bepaalde voorkeur hebben, dan kun je dit altijd van te voren aangeven.

Absoluut. Online coaching kan je zelfs véél meer opleveren, omdat er geen sprake is van af te stemmen agenda’s, reistijd, of een vaste locatie en je altijd toegang hebt tot jouw persoonlijke coach.

Een coachingsgesprek kun je helemaal zelf inplannen in de agenda van je coach, op een tijd die voor jou het beste uitkomt. Dit kan een telefonisch gesprek zijn of een online videogesprek via Skype of WhatsApp.

Dit verschilt en is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke coachingstraject en de beschikbaarheid van je coach.

Bij een traject met onbeperkt contact is het zo intensief als je het zelf wilt maken en is er geen restrictie qua contact.

Bij een traject met wekelijks contact is er sprake van 1 vaste contactdag, waarbij je op die dag 24 uur de tijd hebt voor zoveel contact als je wilt. Het is hierbij beperkt tot deze ene dag per week, verder zijn er geen restricties.

Wel kan een coach (in overleg met jou) beslissen om tijdens een traject meer te evalueren of gebruik te maken van Messenger of WhatsApp, als de situatie daarom vraagt.

Nee, in principe doen we dit niet. Messenger en WhatsApp zijn weliswaar geweldige tools om mee te communiceren, maar ook grote valkuilen als het gaat om: focus, productiviteit en multitasking.

Het managen van je inbox en reguleren van social media en andere apps is een hele belangrijke factor bij het creëren van meer focus en het managen van stress.

Door zoveel mogelijk gebruik te maken van e-mail en/of te communiceren binnen Your Plant-Based Academy, kun je bovendien beter nadenken over de dingen waar je tegenaan loopt en hebben wij meer tijd om na te denken over de antwoorden die we je geven.

Dit zorgt ervoor dat jij altijd het allerbeste antwoord van ons krijgt waar je recht op hebt.

Wanneer je meedoet aan een online coachingsprogramma, dan krijg je ook toegang tot onze online academy. Hier heb je toegang tot verschillende modules met lessen en opdrachten en heb je 24/7 contact met je coach voor al je vragen en feedback.

Tijdens een coachingstraject kun je ook gebruik maken van onze mobiele app en krijg je toegang tot onze YPBC Community. Hier kun je (indien afgesproken met je coach) je voortgang bijhouden en gebruik maken van al onze trainingsschema’s en (als je dit wilt) ervaringen delen met andere deelnemers.

De totale duur van een coachingstraject heb je helemaal zelf in de hand. We hebben mensen die na een aantal maanden stoppen met hun traject, maar ook veel cliënten die al meer dan een jaar door ons gecoacht worden.

In de praktijk is gebleken dat de meeste mensen minimaal 6 tot 12 maanden nodig hebben om écht blijvende veranderingen aan te brengen in hun leven.

Blijvende veranderingen duren vaak langer dan je denkt. Een programma of een coachingstraject duurt daarom minimaal 3 óf 4 maanden. Daarna kun je het maandelijks opzeggen als je dat wilt.

Nee, dit is niet mogelijk. We geloven namelijk niet in snelle resultaten en ‘quick fixes’.

Bij YPBC kijken we altijd naar de lange termijn en staan we voor duurzame resultaten en blijvende veranderingen waar jij de rest van je leven iets aan hebt.

Mocht je toch ergens op vastlopen aan het begin van een traject, dan kun je dit uiteraard altijd aangeven en met ons bespreken.

Betalingen gaan altijd via een automatisch incasso. Deze SEPA-machtiging kan worden voldaan via iDeal of PayPal.

Een ‘plant-based lifestyle’ is een leefstijl waarbij dierlijke ingrediënten (zoveel mogelijk) worden vermeden. Daarbij eet je ook zeer weinig bewerkte producten, oliën, witte bloem en witte geraffineerde suikers.

Op een ‘whole-food plant-based’ dieet eet je voornamelijk onbewerkte voeding in de meest natuurlijke staat zoals: groenten, fruit, bonen, peulvruchten en volle granen en in plaats van olie, eet je liever noten en zaden.

Een eetpatroon dat de nadruk legt op meer plantaardige voeding is ontzettend goed voor je en heeft een hele lijst aan gezonde voordelen.

Uiteraard spelen andere leefstijlfactoren, zoals roken, alcohol, slaap, beweging en veel stress ook een hele belangrijke rol, maar mensen die grotendeels plantaardig eten zijn vaak slanker en hebben minder risico op allerlei ziekten en aandoeningen.

Daarbij is een plantaardig voedingspatroon veel minder belastend voor het milieu en veel duurzamer vanwege de negatieve impact die de grootschalige vlees- en zuivelindustrie heeft op onze planeet.

Veel van onze cliënten hebben al een overstap gemaakt naar een vegetarisch/veganistisch voedingspatroon of willen graag meer plantaardig eten.

Maar we zullen je nooit ergens toe verplichten en het is voor je gezondheid ook niet noodzakelijk om helemaal 100% plant-based te gaan.

Bovendien is het veranderen van je eetgewoonten geen eenvoudige opgave en kan het juist een hoop extra stress veroorzaken, waardoor mensen sneller terugvallen in hun oude voedingspatroon.

We adviseren daarom altijd om leefstijlveranderingen geleidelijk te doen om een terugval te voorkomen.

Doe waar jij je het meest prettig bij voelt om het voor jou gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je het daadwerkelijk kunt volhouden.

Wanneer je wilt overstappen op een plantaardig dieet, dan zijn er een aantal veelvoorkomende voedingsmiddelen die je weg laat, zoals: eieren, vlees, vis, zuivelproducten en honing (verschilt per persoon).

Deze producten vervang je vervolgens door plantaardige alternatieven. Vlees en vis kun je vervangen door peulvruchten (linzen, bonen, kikkererwten) of soja (tofu, tempé) en zuivel door sojamelk, amandelmelk of een ander plantaardig alternatief.

Meer weten? Volg onze gratis cursus: ‘Overstappen op Plant-Based’

Direct! Je hoeft echt aan niemand anders toestemming te vragen of te wachten of dat ene ‘juiste moment’. En er is altijd wel iets in je leven waarom het ‘nu even niet uitkomt’.

Verandering en nieuwe dingen aanleren kost altijd tijd en energie. Wij helpen je om vol te houden en coachen je hierbij om een goede balans te vinden en plezier te hebben tijdens dit proces.

Ben jij écht toe aan verandering en een nieuwe uitdaging in je leven? Dan is NU de allerbeste tijd om te beginnen!

Veel mensen die door ons gecoacht worden behalen indrukwekkende resultaten. Maar dit is per persoon verschillend en helaas, in tegenstelling tot wat veel coaches tegenwoordig beloven, niet te garanderen.

We zijn trots op onze kennis en kwaliteit, maar we hebben geen invloed op factoren van buitenaf en kunnen nooit voorspellen wat er allemaal op ons pad komt en in ons leven gebeurt.

Hier willen we open en eerlijk in zijn. Mensen zijn namelijk ontzettend complex en veel meer dan een machine waar je informatie in stopt en waar voorspelbare resultaten uitkomen.

Het veranderen van je gedrag en dit daadwerkelijk volhouden is een kunst en een wetenschap waar veel factoren bij komen kijken.

We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk wetenschappelijke onderbouwing te vinden voor de kennis die we delen, maar zelfs de allerbeste wetenschap en theoretische kennis is geen garantie voor ‘succes’.

We doen daarom nooit beloftes die we niet waar kunnen maken.

Maar wat we wél kunnen garanderen, is dat je hoe dan ook jezelf beter leert kennen, waardevolle inzichten zal krijgen, en nieuwe vaardigheden leert waar je de rest van je leven iets aan hebt!

Je kan ons altijd bereiken via het contactformulier of een mail sturen naar hallo@yourplantbasedcoach.com. Of klik op de link hieronder en plan direct een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze agenda!

STUUR EEN BERICHT