• Call: +31 6 30 88 24 23

Wat is jouw motivatie?

Verandering is echt verdomde lastig. Ons brein houdt nu eenmaal niet van verandering en valt liever weer terug in oude patronen.

Veel mensen die vast lopen denken dan vervolgens dat ze niet genoeg gemotiveerd zijn of geen wilskracht hebben.

Ga jezelf echter niet vertellen dat je het niet graag genoeg wilt, maar ga op zoek naar de juiste redenen waarom je iets wilt veranderen.

Gebrek aan motivatie?

Gemotiveerd zijn betekent niet dat je één of andere knop om moeten zetten of dat je altijd maar zin moet hebben om iets wel (of niet) te doen.

Waar het om gaat is dat je voor jezelf één of meerdere goede redenen hebt om iets te doen en je tot actie aan te zetten. Of je er op dat moment zin in hebt of niet, maakt dan eigenlijk niet uit.

Op een zonnige dag studeren terwijl je liever met je vrienden op het terras gaat zitten is natuurlijk volkomen ruk, maar wel noodzakelijk als je uiteindelijk een diploma wilt halen.

Het is fijn als je iets leuk vindt of ergens voldoening uit haalt, maar je hoeft iets niet altijd leuk te vinden om het te doen. Het gaat er uiteindelijk om wat je wilt en wat je daarvoor moet doen (en laten).

Wat is jouw doel?

Wanneer je graag iets wilt veranderen is het goed om erachter te komen wat je doel is en wat jou motiveert.

Dit is uiteraard per persoon verschillend.

Om hier beter inzicht in te krijgen zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om uiteindelijk je doel te behalen. Waarom zou je iets wel of niet willen veranderen? Wat zijn de voordelen en nadelen van je huidige situatie?

Deze vragen kunnen uiteindelijk leiden tot het vinden van jouw motivatie.

  • Wat wil je bereiken of veranderen?
  • Waarom is dit zo belangrijk voor je?
  • Wat verandert er dan aan je leven?
  • Wat gebeurt er als dit niet verandert?
  • Wil je het nu nog steeds?

Ook is het goed om eens te kijken wat voor jou de mogelijke obstakels zijn.

  • Wat (of wie) staat dit doel momenteel in de weg?
  • Wat kun je hieraan doen?

Het is belangrijk dat je deze antwoorden regelmatig terug leest, want dit is de reden waarom je het doet en wat jou motiveert!

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*